FloraXchange Services (FXS) is een effectieve samenwerkingsvorm tussen kopers, kwekers en transporteurs onder de regie van FloraXchange. FloraXchange Services heeft als doelstelling om de handel tussen diverse regio’s te bevorderen door het proces heel efficiënt in te richten. Hoe meer kwekers met FloraXchange Services werken, des te waardevoller het systeem wordt. Eén gezamenlijk en real-time systeem met digitaal aanbod werkt tenslotte het meest efficiënt voor kopers en kwekers.

Waarom?

Exporteurs hebben steeds minder voorraad omdat ze uitsluitend kopen wat de eindklant via hun webshop bestelt. De aantallen die worden besteld worden steeds kleiner en dit maakt de afhandeling van de bestelling duurder. Hierdoor worden bestellingen vaak geannuleerd of op een andere manier worden ingevuld. Door specifieke zaken als logistiek gezamenlijk op te pakken kan een hele regio hiervan profiteren. Een goede samenwerking tussen kopers, kwekers en transporteurs is hetgeen wat FloraXchange Services mogelijk wil maken.

Hoe?

FloraXchange Services heeft als doel om de handel tussen diverse regio’s te bevorderen. Om dit te realiseren is het mogelijk om via het open sierteeltplatform FloraXchange:

  • Betrouwbaar en voorradig aanbod inzichtelijk te maken
  • Te werken met vaste bestel- en ophaaltijden
  • Bestellingen te verwerken (welke af-tuin worden opgehaald)
  • Stickers af te handelen (pot, fust en logistiek drager)
  • Transacties te verrekenen (via FloraXchange Services)
  • Transportkosten te berekenen en verrekenen
  • Tracking & Tracing
  • Gegroepeerd vervoer richting Naaldwijk
  • Klachten effectief af te handelen 

Samenwerking regio's

Op 1 september 2015 is FloraXchange Services de samenwerking aangegaan met de regio Boskoop. Inmiddels werken meer dan 60 Boskoopse kwekers samen met twee Westlandse kopers (Javado en E. den Dekker). 

Deel je als kweker de mening dat er efficiënter kan worden samengewerkt en wil je de komende jaren serieus handel doen met Westlandse kopers? Je kan je als gebruiker van FloraXchange aanmelden voor FloraXchange Services door contact met ons op te nemen. Om met FloraXchange Services te kunnen werken heb je een abonnement nodig op FloraXchange. Heb je nog geen abonnement? Je kan je via FloraXchange aanmelden.